Tegenwoordig rij ik in een zijspan naast mijn ego en angst, terwijl ik als kind de aanhangwagen van trots, lafheid en behoudendheid loskoppelde van het voertuig.

Zelfcensuur

Ben ik een man? Nee, ik denk het niet. Als ik mezelf in drie woorden moest omschrijven zou ik dat doen als 'douchen met onderbroek'.


Ik ben geen man. Ik toon mijn ballen uitsluitend op Chatroulette. Met de staart tussen de benen. De beschaving heeft mij gecastreerd. Een zwart blad voor mijn mond geplakt, mijn lef vastgebonden met Tyraps en mijn personalia zover uitgekleed dat er alleen nog maar een donssnorretje van schaamte te zien is.


Tegenwoordig rij ik in een zijspan naast mijn ego en angst, terwijl ik als kind de aanhangwagen van trots, lafheid en behoudendheid loskoppelde van het voertuig. Als jongen was ik een man. Nu als man voel ik me een jongetje dat zijn hoofd met zwembandjes bovenwater probeert te houden.


Ik rij op een driemanstandem tussen laf en lef in. Ik zit precies tussen iemand op zijn hoofd trappen en Erdogan zijn vrouw meevragen naar 'Finding Dory' in. Ik heb een bronskleurige beschermlaag met een gouden oorbel en een denkbeeldige Grolsch 'beugeldop'. Alles draait om de image. Zelfcensuur om jezelf te beschermen tegen de ongecensureerde mening van een ander.


Ik voel me geankerd aan een boom zonder wortels. Ik ben niet laf, maar ik heb het lef niet om bepaalde dingen te doen. Ik ben bang voor de rode markeerstift, de tegenwind die de boom doet omwaaien, de woeler die mijn veilige grond loswrikt van de aarde.

Ken ik een man? Ja, ik denk het wel. Als ik hem in drie woorden zou moeten omschrijven zou ik dat doen als **** ***** *****



0 Reacties

Voeg reactie toe

Bekijk gegevens
Uitverkocht