Meneertjes en mevrouwtjes met een gloednieuwe Iphone 6, de nieuwste beats by dre en een gelikt colbertje, terwijl wij vroeger verdomme moesten spelen met een half-lekke bal, een verstofte Nintendo 64 en een handjevol beschadigde Pokemonkaarten!

Kapotte broeken en verstofte Nintendo's

Een tijdje terug vond je meisjes nog vies, bevatte je Coolcat broek grote gaten van het voetballen in de buurt en had je status wanneer je tijdens gym als eerste werd gekozen. Het waren de meest zorgeloze tijden die ik heb genoten.

Slapend in een bed waar je nog niet eens de helft van in beslag neemt,

ontwaak je uit de fantasierijke droom. Je opent je ogen en ziet een verstofte Nintendo 64, een poster van Dennis Bergkamp en een wekker die pas over twee uren afgaat.

Met een glimlach die uit vijf tanden bestaat, sprint je naar beneden in de speedo-onderbroek die van vuilheid een eigen leven leidt. Vervolgens neem je rustig in de kleermakers zit plaats op de bank en doet de tv aan.


De twee uren zijn inmiddels verstreken. Moeders komt naar beneden met de schooloutfit en poetst nog even snel je tanden. Het ontbijt is klaargemaakt. Bij het openen van de schooltrommel treft mama een bedorven banaan aan en een leeg bakje Cheesedippers van voor het weekend. Niet de eerste keer, maar goed..

De schooldag kan beginnen. We trappen zoals gewoonlijk af met het weekendverhaal. Het Alfa-jochie vertelt dat hij in het weekend heeft gevochten met drie Sabeltandtijgers, 1 van de voorlijke meisjes heeft voor het eerst geschuifeld in de buurtdisco en de Steve Jobs die elke groep 5 klas heeft vertelt teleurgesteld over zijn gehackte Runescape account. Iedereen in de klas heeft een bewogen leven. Ik denk dat J.K Rowling zo een bestseller van de verhalen zou kunnen maken.


Het klasje vol met Quentin Tarantino's maakt zich klaar voor het echte werk. Het schoolwerk. Iedereen heeft een vaste zitplaats met een tafel inclusief laatjes. Het linker laatje bestaat uit schoolboeken en het rechter laatje lijkt op een 'inktoorloggebied' met als gevaarlijkste wapen de 'vulpen'.


Het schoolwerk verloopt zoals gewoonlijk soepel. Na hard zwoegen ben ik weer een x-aantal stickertjes en krulletjes rijker. Mijn dag kan niet meer stuk en het mooiste moet nog komen. De jarige job trakteert! Wat wordt het dit keer chips? chocolade? of misschien spekjes? Dertien jaar geleden, dat waren nog eens tijden..

Tegenwoordig hebben veel kinderen alleen kapotte broeken, omdat zij die zo kopen bij de Zara! Divo's en diva's zijn het geworden! Meneertjes en mevrouwtjes met een gloednieuwe Iphone 6, de nieuwste beats by dre en een gelikt colbertje, terwijl wij vroeger verdomme moesten spelen met een half-lekke bal, een verstofte Nintendo 64 en een handjevol beschadigde Pokemonkaarten!


Amen.


0 Reacties

Voeg reactie toe

Bekijk gegevens
Uitverkocht