Als ik zeg: ik schrijf een boek, en ze zeggen 'dat lukt maar weinigen, zoek maar werk.

Het liefst

"Als ik zeg: ik schrijf een boek, en ze zeggen 'dat lukt maar weinigen, zoek maar werk."


Het liefst stap ik vandaag nog met een schrijfblok, een pen en wat kleren de wijde wereld in. Iedereen denkt maar dat het goed met me gaat. Soms wil ik er een eind aan breien, maar mis ik de stokjes. Andere mensen hebben mijn touwtjes in de handen. Hun visie heeft mij gevangen in een onzichtbare kooi. Het liefst stap ik vandaag nog met een schrijfblok, een pen en wat kleren de wijde wereld in.


Overleven met mijn gereedschap ‘pen’ en ‘papier’. Columns, recensies of gedichten schrijven voor alleen kost en inwoning. De hele wereld rondreizen en geïnspireerd raken door innovatieve bedrijven, filantropische instanties en mooie mensen. De ideeën schimmelen in mijn hersenschors en brokkelen uiteen als een oude baguette-de-inspiratieloos.


Ik voel me als een slecht uitgelaten Golden Retriever. Onrustig, maar vooral ‘brokken’ van ontevredenheid. Het eeuwige streven naar het bevredigen van anderen heeft van mij een ‘huisdier’ gemaakt. Pak je plasticzakje en ontruim mijn ontlasting: ik wilde alleen maar profvoetballer worden om mijn vader te overtreffen, studeren doe ik louter en alleen om enigszins serieus genomen te worden en mijn voormalige kledingbedrijf ‘Luminious Design’ vloeide voort uit de materiële ideologie van de westerse wereld. Geen liefde.


Ik wil Neonazi’s opzoeken in Duitsland, echte Hongaarse goulash eten, sombrero’s kopen in Mexico, Paella eten in Spanje, in Engeland vechten met een bare-knuckle fighter, ayahuasca nemen in Zuid-Amerika, in Japan een anime film maken, stroopwafels verkopen in Casablanca. Het leven heeft zoveel te bieden, maar we beperken onszelf door angst.


Het liefst stap je vandaag nog met een schrijfblok, een pen en wat kleren de wijde wereld in. Je denkt maar dat het goed met je gaat. Soms wil je er een eind aan breien, maar mis je de stokjes. Andere mensen hebben jouw touwtjes in de handen. Hun visie heeft jou gevangen in een onzichtbare kooi. Het liefst stap je vandaag nog met een schrijfblok, een pen en wat kleren de wijde wereld in.


Het liefst he


0 Reacties

Voeg reactie toe

Bekijk gegevens
Uitverkocht