Virtueel Vastgoed Voor Bouw Professionals

Over Paul

Mijn verhaal


Wie is Paul Efdé? Wat was mijn achtergrond voordat ik met de Online Vakman ben gestart?

Ik duik daar straks verder op in maar ik wil me eerst even kort voorstellen zodat je een beter beeld van me krijgt.

Ik ben Paul Efdé, eigenaar van een webshop met montagedienst dat zich voornamelijk bezig houdt met unieke producten in de bouw en techniek. Daarnaast help ik andere ondernemende vakmannen online.

Voor de Online Vakman was ik als “offline vakman” veel werkzaam in de montagedienst van mijn webshop en dit werk beviel me prima. Ik sleet mijn werkdagen grotendeels in de buitenlucht en dat vond ik heerlijk. Lekker met de werkbus naar verschillende locaties in Nederland rijden, onderweg een sterk bakje koffie bij de Esso halen en vervolgens de mouwen opstropen. Het gaf me een ultiem gevoel van vrijheid. Daarnaast vind ik het moeilijk om niets omhanden te hebben. De handen uit de mouwen steken gaat bij mij dan ook automatisch.

Handarbeid is dus een kolfje naar mijn hand, maar ik ben veel meer dan alleen een monteur. Zo ben ik constant aan het broeden op innovatieve ideeën. Mijn naasten noemen me gekscherend ook wel eens ‘de ideeënfabriek’. Deze avontuurlijke kant van mij kan ik lastig in toom houden. Het is enerzijds een goede vriend, maar het heeft me in het verleden ook in vervelende situaties verstrikt doen raken…

Pijnpunten uit het verleden

Ik trapte mijn werkcarrière af in een callcenter. Dit was voor mij echt een hel. Aan de telefoon probeerde ik klanten te helpen met hun probleem, maar ik hield daarbij te weinig rekening met de vooropgestelde targets. De continue monitoring van de leiding belemmerde mij in mijn vrijheid. En een persoonlijke benadering naar de klant werd vaak niet op prijs gesteld. Kortom: callcenter werk was het niet voor mij.


Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik in deze periode dingen heb geleerd waar ik nu nog steeds de vruchten van pluk. Ik heb door deze job bijvoorbeeld mijn telefoonangst getrotseerd en daarnaast de nodige verkoopervaring opgedaan.


Na het callcenter avontuur besloot ik de ondernemerswereld te betreden. Met veel enthousiasme heb ik allerhande bedrijfjes en ideeën op poten proberen te zetten. Ik werd daarbij gemotiveerd door de gedachte: hoe kan ik mijn kwaliteiten inzetten om uiteindelijk andere mensen te helpen. De ene keer leverde de ideeënfabriek iets moois op en de andere keer bleef het idee haken in de conceptfase.


Dit was dus een periode van trial-and-error. Ik ben zelfs een paar keer flink op mijn bek gegaan. De financiële consequenties die hieruit voortvloeiden waren soms niet mals. Ik heb redelijk diep moeten gaan om de boel uiteindelijk weer op de rit te krijgen. Toch bracht ieder ondernemingsavontuur een stortvloed aan waardevolle inzichten met zich mee…

De ontwikkelingen van de ideeënfabriek

Tijdens mijn nog vrij jonge loopbaan heb ik veel over mezelf geleerd. Ervaringen uit het verleden helpen mij tegenwoordig om doordachter te werk te gaan. Ik heb voor mezelf in kaart gebracht wat me motiveert en wat juist veel energie vreet. Aan manipulatief gedrag heb ik bijvoorbeeld een hekel. Ik wil met oprechte mensen samenwerken, open kaart spelen en af en toe een lolletje kunnen maken. Dat is mijn richtsnoer voor de toekomst. En ondertussen blijft de ideeënfabriek op volle toeren draaien!

Activeer je hele klantervaring met vakmanCRM

  • Klantrelaties verbeteren
  • Acquisitie verbeteren
  • Beheer potentiële klanten efficiënt
  • Boekhouden met vakmanCRM
  • E-mail marketing
  • Klantrelatiebeheer
  • Marketingautomatisering
  • Verkoopbeheer met offertes, facturen en registratie van betalingen, contracten en leads

Meld je aan en ontvang je vakmanCRM demo!

We maken je demo binnen 24 uur gereed nadat we aanvullende informatie hebben ontvangen omtrent je bedrijf.
Je informatie zal nooit aan derden worden doorgegeven.